Francoise Willems is al van kinds af aan gefascineerd door beweging. Al jong is ze gaan hockeyen. Deze passie heeft haar gedreven om op nationaal niveau te spelen en zich toe te leggen op trainings- en coachingsactiviteiten bij verschillende hockeyclubs.

De keuze voor de studie Fysiotherapie stond al vroeg bij haar vast. In 2010 is ze afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en is in de particuliere praktijk aan de slag gegaan. In de loop der jaren heeft ze ervaren hoe belangrijk de balans is tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam,
een kernpunt in haar behandeling. Hoe kunnen de fysieke en mentale belasting van het lichaam (door o.a. dagelijkse activiteiten, werk, sport)
in balans blijven en/of komen met de belastbaarheid van het eigen lichaam? Haar ervaring ligt vooral in het behandelen van orthopedische, sport en myofasciale  klachten/beperkingen. Zowel van acute klachten als in revalidatietrajecten na een operatie. Zij bekwaamt zich steeds verder hierin middels post HBO-onderwijs.

Door het gebruik van verschillende (hands-on) technieken, werkt ze  samen met de patiënt aan het opbouwen van een evenwichtige belastbaarheid,
mede om recidief te voorkomen. Preventie krijgt dan ook bijzondere aandacht in haar manier van behandelen.

HBO:

Bachelor Fysiotherapie

Post HBO: 
Dry Needling, 
Mulligan concept AB
Manueel therapie volgens Marsman
Medical tape, easy tape methode Physiophysics
Functional Movement Specialist
Kettlebell trainer