Fysiotherapeut, COVID-19 / Corona revalidatie & sportrevalidatie.

Derek Sweijen is in 2016 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Afgelopen jaren is zijn interesse steeds meer gericht op sport fysiotherapie, van amateur tot topsporter. Hij vindt het geweldig om actief bezig te zijn met patiënten en krijgt de meeste energie en voldoening van (top)sporters die weer hun sport kunnen hervatten op het gewenste niveau. Derek leert sporters om naar hun eigen lichamen te luisteren om zo blessures in de toekomst te voorkomen. 

Het stimuleren van zelfmanagement, luisteren, voorlichting geven, adviseren en actief bezig zijn met patiënten behoren tot zijn kerntaken in een behandelplan. Hij helpt mensen om ze naar een prestatieniveau te begeleiden waar zij zichzelf niet kunnen brengen. Daarnaast heeft Derek niet alleen oog voor lichamelijke oorzaken van een klacht, maar hij kijkt ook naar mogelijk omliggende herstelbelemmerende factoren zoals: stress, slaap, voeding en angst/bezorgdheid. Zo wordt het behandelplan persoonlijk en leert hij u om uw klachten onder controle te krijgen en te verbeteren. 

Sportrevalidatie nodig na bijvoorbeeld een knie operatie (voorste kruisband reconstructie/ meniscus), schouder blessure (uit de kom/ sleutelbeen breuk/ pees scheur), enkel verzwikking, hamstringblessure of liesblessure? Sportfysiotherapie nodig om weer op het oude niveau te komen ? Dan bent u bij Derek en Sento Medical in Amsterdam op het goede adres. 

Tevens heeft Derek zich als longtherapeut gespecialiseerd in eerstelijns revalidatie van ex-coronapatiënten. Na herstel van deze infectie blijkt dat veel mensen verzwakt zijn en baat hebben bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Daarnaast is er aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie. Derek biedt hier graag ondersteuning.

Naast Derek zijn werkzaamheden bij Sento Medical is hij ook nog werkzaam bij de KNVB als (sport)fysiotherapeut. Hierin is hij onderdeel van het Jeugdplan Nederland en verantwoordelijk voor de verzorging van het jongensteam onder de 14.

HBO

Fysiotherapie, Hogeschool Leiden 

Post HBO

Fysiotherapie bij COPD en astma, Hogeschool Leiden

Beweegprogramma's voor mensen met chronische aandoeningen, NPI

Beweegprogramma's moduul 'artrose' , NPI

The Complete Upper Limb Course, Denkfysio

Revalidatie na COVID-19, Pro Education

E-learning landelijk netwerk voor revalidatie coronapatiënten, Chronisch ZorgNet