Binnen Sento kun je ook mentaal topfit worden door onze meditatietrainingen. Werk met onze ervaren meditatie trainer aan meer gezondheid, energie, innerlijke balans, stressbestendigheid en een hogere productiviteit in je leven.
Benieuwd wat meditatie voor jou kan doen? Kom er achter bij Sento!

Let op! 25 en 27 dec en 1 en 3 januari vervallen de meditatie trainingen.

Sento Guided Meditation
Elke dinsdag- en donderdagavond is er een geleide meditatie met daar omheen uitleg over meditatie en ruimte voor vragen. Net als in de sportzaal werk je in een groep en onder professionele begeleiding aan je eigen doelstellingen en ontwikkeling. Gun jezelf een uur om te investeren in jezelf en schrijf je in! Ook als je nog nooit gemediteerd hebt ben je van harte welkom.
Aanvang: 20.15u
Bijdrage: losse les is €12,50, een 10-visitcard is €115,- (6 maanden geldig).
Sento leden 8 keer per jaar kosteloos deelnemen
Graag reserveren dit kan via de tel nr 0203301444 of via roel@sento.nl

Gereserveerde lessen kunnen kosteloos worden geannuleerd tot 8 uur voor aanvang van de les.

Meditatie workshops
Elke paar weken worden er workshops georganiseerd. Een ideale introductie in wat meditatie is en hoe te beginnen met mediteren voor mensen die er nog niet bekend mee zijn. Voor mensen die al langer mediteren is het een goede verdieping van hun meditatie en biedt het een frisse nieuwe start. Laat het ons weten als je op de hoogte gehouden wilt worden van de volgende workshop via roel@sento.nl.

Onze aanpak is concreet, toegankelijk en volledig afgestemd op de hedendaagse tijd en maatschappij. De trainingen zijn in principe in het Nederlands, mochten er echter Engelstaligen aanwezig zijn dan wordt de training en meditatie in het Engels gegeven. Inschrijving is verplicht en dat kan via de balie of roel@sento.nl. Heb je vragen, laat het ons weten via roel@sento.nl!

Meditatie 
Meditatie is een concrete en wetenschappelijk goed onderbouwde methode om te komen tot optimaal mentaal functioneren. Niet voor niets wordt het gebruikt binnen het bedrijfsleven (bedrijven als Google, Apple en Twitter hebben meditatietrainers in huis), de topsport (denk aan Kobe Bryant en Novak Djokovic) en de elite eenheden van het leger om tot meer efficiënt functioneren en beter presteren onder druk te komen. Ook is het een uiterst effectieve methode om te gaan met stress en stress en burn-out klachten te verminderen.

Meditatie is niets religieus of zweverigs en is niet het stoppen met denken of het hoofd ‘leegmaken’ zoals vaak gedacht wordt. Het is concrete training die doet voor je geest wat sporten voor het lichaam doet; het maakt het sterker, flexibeler en fitter. Regelmatige oefening zorgt voor een optimaal mentaal functioneren te komen en een diepere vorm van ontspanning. Geen overbodige luxe in de drukke maatschappij anno nu.

Meditatie heeft echter een breed spectrum aan effecten en dat wordt onderbouwd met veel en recent wetenschappelijk onderzoek. Een aantal van de belangrijkste aangetoonde effecten van meditatie is:

  • afname van stress en toename van stressbestendigheid
  • afname van vermoeidheid en toename van het energieniveau
  • afname van de symptomen van diverse ziektebeelden en toename van de werking van het immuunsysteem
  • vertraging van het verouderingsproces van de lichaamscellen en optimaliseren van lichaamsbalans

Na vier tot acht weken mediteren zijn er zelfs al structurele veranderingen in het brein zichtbaar. MRIbeelden tonen positieve veranderingen in onder meer de regio’s gerelateerd aan stressreductie, leren, geheugen, emotieregulatie, zelfbeeld en zaken vanuit een breder perspectief kunnen zien.

De trainer
De mensen die vaker bij Sento komen kennen Roel waarschijnlijk als een van onze fysiotherapeuten.  Hij geeft ook al vele jaren meditatie trainingen en is auteur van het boek ‘Meditatie, je dagelijkse minivakantie’. Roel heeft vele cursussen gevolgd in binnen- en vooral buitenland en met name ook duizenden uren meditatie ervaring. Hij zal je begeleiden om op een praktische en laagdrempelige manier te leren mediteren of verder de diepte in te gaan om tot optimale meditatie resultaten te komen.

 Voor al je vragen over ons meditatie aanbod, mail Roel direct op roel@sento.