• Fysiotherapeut
  • Manueel therapeut
  • Arbeidsfysiotherapeut
  • McKenzie therapie
  • Medical taping
  • Behandeling van stuitklachten

Roel is in 1999 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft zijn eerste baan als fysiotherapeut gehad in een groot sportcentrum in Limburg, waar hij tijdens zijn opleiding al actief was als fitnessinstructeur. Na nog een klein jaartje in Duitsland gewerkt te hebben, is hij teruggekeerd naar Amsterdam en gaan werken in een particuliere praktijk Buitenveldert. In de ruim acht jaar dat hij daar gewerkt heeft, heeft hij onder meer zijn opleidingen manuele therapie en arbeidsfysiotherapie afgerond. Aan de opleiding manuele therapie Maitland is Roel nog steeds verbonden als stagebegeleider. In 2009 heeft Roel een nieuwe uitdaging gevonden bij een praktijk in de Pijp. Daar heeft hij zich naast zijn fulltime baan verder gespecialiseerd middels diverse cursussen en opleidingen, zoals bijvoorbeeld in de McKenzie- en Mulligantherapie. Ook kun je sindsdien bij Roel terecht voor medical taping en de behandeling van klachten van het stuitje.

Naast zijn opleidingen heeft Roel veel gereisd. In onder andere Nepal, India, Peru en Colombia heeft hij daarbij als fysiotherapeut in vrijwilligersprojecten gewerkt. Door de jaren heen werd ook steeds meer zijn interesse gewekt door het niet mechanische deel van lichamelijke klachten. Daarom is hij zich gaan verdiepen in andere vormen van therapie en voornamelijk ook meditatie. In 2016 heeft hij zijn eigen onderneming gestart waarmee hij meditatietrainingen aanbiedt aan zowel particulieren als het bedrijfsleven (www.meditatie.amsterdam). Ook is in dat jaar zijn eerste boek, 'Meditatie, je dagelijkse minivakantie' uitgekomen. Naast zijn werk als fysio-manueel therapeut en meditatietrainer heeft Roel zijn sinds 2017 eigen coachingspraktijk (www.doorfocusnaarflow.nl) en werkt hij al meer dan 15 jaar als freelancer in het bedrijfsleven op het gebied van werkplekinstellingen en het optimaliseren van de arbeidsomstandigheden (www.arboadviesopmaat.nl).

In 2017 heeft Roel zich bij het team van Sento gevoegd om verder te gaan met waar hij al jaren mee bezig is; vanuit een zo breed mogelijk perspectief mensen weer op weg helpen die door fysieke klachten beperkt worden in hun functioneren.

HBO
Fysiotherapie Hogeschool van Amsterdam

Post HBO
Manuele therapie Maitland Concept
Arbeidsfysiotherapie (Saxion Hogeschool)
McKenzie A – B (McKenzie Instituut)
Mulligan Concept A – B – C – behandeling bekken
Medical taping (R. Claasen)
Behandeling van coccygodynie (C. Röst)
Egmond-Schuitemaker protocol bij aspecifieke schouderklachten (R. Schuitemaker)
Behandeling CPRS volgens de ‘Macedonische methode’ (Ziekenhuis Hoogeveen)
Mindfulnesstraining bij mensen met chronische pijn of stress (Hogeschool Leiden)
Cognitieve gedragsmatige oefentherapie bij patiënten met rugklachten (EMGO Instituut)