Anne Kupper geeft de yoga lessen van Sento Flow

Easy Sunday morning 9.30u / Yin yoga op maandag avond 20.15u.

Reserveren kan op 0203301444

Losse les €12,50 / 10 ritten kaart €115

Oefen, en het komt vanzelf.  (K. Pattabhi Jois)

Mijn eerste kennismaking met yoga gaat zo’n vijftien jaar terug. In mijn buurt in Amsterdam Oost trok een yoga studio mijn aandacht. Ik had destijds een veeleisende baan en yoga op de maandagavond was eigenlijk het enige moment voor rust en tot mezelf komen. Ik trok de stoute schoenen aan, stapte naar binnen voor een proefles en was meteen verkocht.

Waarom spreekt yoga me zo aan? Allereerst omdat je, behalve een mat en je lichaamsgewicht, verder niets nodig hebt. Daarnaast werk je met rustige, beheerste bewegingen aan sterkte en spierkracht. Ook het sociale aspect spreekt me aan: je bent weliswaar individueel bezig, maar maakt ook gebruik van de energie in de groep. En tenslotte kom ik tot een diepere ontspanning. Ik stap dus opgeladen en uitgerust de studio uit. Om met de woorden van Sri K. Pattabhi Jois te spreken: Oefen, en het komt vanzelf.

Bij Johan Noorloos heb ik in 2014 de Vinyasa teachertraining gevolgd en daarna een advanced training bij Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger. Voor de Yin-opleiding was ik in de leer bij José de Haan-de Groot.

Deze teachers nemen de functie van de houding (asana) als uitgangspunt, in navolging van Yogadocent Paul Grilley. Hij zegt: “You are unique, so is your Yoga.” Met andere woorden: het is van ondergeschikt belang hoe een pose eruit ‘hoort’ te zien. Twee yogi`s kunnen in dezelfde houding iets heel anders in hun lichaam ervaren. Yoga is een kwestie van zelf experimenteren en ervaren.

Ik ben meteen na het afronden van de opleiding begonnen met lesgeven, naast mijn parttime baan in sales en PR. Deze combinatie werkt erg goed en geeft mij veel vrijheid.

Het mooie aan yoga vind ik de flow van pose naar pose. Het voelt voor mij als een dans met ontelbare mogelijkheden. Iedere yoga practice is anders en verveelt nooit. Yoga voor mij, is een oneindige leerweg, voor mijn eigen practice en ook voor mij als docent.

De rust die ik zelf vind en het herboren gevoel ná de yoga, wil ik graag aan anderen meegeven.

Graag tot ziens bij Sento Flow!

Anne